Neva Masquerade og Sibirkatt er allergivennlig for mange, men ikke for alle. Allergivennlig vil si at noen personer som er allergisk mot katt, kan tåle rasen, men desverre ikke alle. Er du allergisk mot katt, kan det derfor være lurt å besøke et Testhjem før eventuelt kjøp av denne herlige rasen.

Neva Masquerade og Sibirkatter produserer mindre av enzymet  FEL-D1 som mange allergikere ikke tåler. Mengden allergener kan være noe forskjellig fra katt til katt, så det kan være lurt å oppsøke flere testhjem hvis du skulle reagere. Hvis man likevell ikke skulle tåle rasen betyr det at man muligens er allergisk mot noe annet på katten en det enzymet som er i spyttet.

Du må også være obs på at kattunger kan produsere mer allergener, enn en voksen katt.

Testhjemmet koster 250kr for to besøkende, dersom dere kommer flere enn to personer, koster det 50kr pr person i tillegg.  Pengene går uavkortet til hjemmet du besøker, som en belønning for de som setter av tiden sin til besøket. Et testbesøk skal vare i 30-40 minutter, hvor du skal kose og kjæle med katten og gjerne børst katten, slik at du kan få med deg litt pels hjem.

Testhjem

Sibir- og NevaRingen

Gulla Colour Foot_PL, SIB d 03 22.jpg

Ønsker du å bli testhjem for allergikere? Du får 200 kr for hvert besøk, da har du allerede tjent inn medlemskontigentet.

Vil du være testhjem?

Skjema mottatt. Takk for at du vil være testhjem.