Neva Masquerade og Sibirkatt er allergivennlig for mange, men ikke for alle. Allergivennlig vil si at noen personer, som er allergisk mot katt, kan tåle rasen, men desverre ikke alle. Er du allergisk mot katt, kan det derfor være lurt å besøke et Testhjem før eventuelt kjøp av denne herlige rasen.

Neva Masquerade og Sibirkatter produserer mindre av enzymet  FEL-D1 som mange allergikere ikke tåler. Mengden allergener kan være noe forskjellig fra katt til katt, så det kan være lurt å oppsøke flere testhjem hvis du skulle reagere. Hvis man likevell ikke skulle tåle rasen betyr det at man muligens er allergisk mot noe annet på katten en det enzymet som er i spyttet.

Du må også være obs på at kattunger kan produsere mer allergener, enn en voksen katt.

Testhjemmet koster 200kr, som går uavkortet til hjemmet du besøker. Dette er for å belønne de som setter av tiden sin for besøket. Der skal du kose og kjæle med katten i ca 1 time, og gjerne børst den, slik at du kan få med deg litt pels hjem.

Testhjem

Sibir- og NevaRingen

Ønsker du å bli testhjem for allergikere? Du får 200 kr for hvert besøk, da har du allerede tjent inn medlemskontigentet.

Vil du være testhjem?

© 2016 by Burcu Navruz

  • w-facebook