top of page
Om Sibirkatt og Neva Masquerade

Sibirkatten og Neva Masquerade er søskenraser i FIFé. I de andre forbundene rundt om i verden er Neva Masquerade en masket sibirkatt. De er har samme rasestandard, men har ulik pelsfarge/mønster.

Sibirkatten finnes i mange forskjellige farger. Neva masquerade er varianten som er masket, såkalt "colorpoint", det vil si med lys bunnfarge men med mørkere farge i ansiktet, på halen og på potene - områdene som er mest kuldeutsatt.

Sibirkatter kan få Neva Masquerade kattunger i kullet hvis begge foreldrene er bærer av maskegenet. 

 

Rasen kan være allergivennlig for noen. De produserer mindre av FEL D-1 (tetramert glykoprotein) i spytt og talgkjertler som er største årsaken til at noen allergikere ikke tåler katt. Det er likevel individuelt om man reagerer allergisk på den enkelte katt.

Derfor bør allergikere teste seg først for å se om en reagerer på Neva Masquerade eller Sibirkatt før anskaffelse av en slik katt.

 

Sibirkatten sies å ha eksistert i Russland i århundrer, og fargevarianten som kalles Neva Masquerade oppstod i St. Petersburg, som ligger ved elven Neva. Ordet masquerade viser til det maskelignende fargemønsteret. 

Brownie1.jpg
Okkie.jpg
bottom of page