Om Sibirkatt og Neva Masquerade

Sibirkatten og Neva Masquerade er søskenraser. De er nærmest identiske og har samme rasestandard, men har ulik pelsfarge/mønster. Sibirkatten finnes i mange forskjellige varianter. Neva masquerade er varianten som er masket, såkalt "colorpoint", det vil si med lys bunnfarge men med mørkere farge i ansiktet, på halen og på potene. Søskenrase vil si at rasene i utgangspunktet er like men i forskjellige varianter. Sibirkatter kan få Neva i kullet hvis begge foreldrene er bærer av maskegenet. 

 

Rasen kan være allergivennlig for noen. De produserer mindre av enzymet FEL D-1 i spyttet som er største årsaken til allergi. Det er likevel individuelt om man blir allergisk. Derfor bør man teste først for å se om man er allergisk.

 

Sibirkatten sies å ha eksistert i Russland i århundrer, og fargevarianten som kalles Neva Masquerade oppstod i St. Petersburg, som ligger ved elven Neva. Ordet masquerade viser til det maskelignende fargemønsteret. Russere er stolte av den flotte katterasen, og flere statsledere skal ha fått rasen i gave ved statsbesøk.

Brownie1.jpg
Okkie.jpg